Oamenii asemanatori sunt fericiti impreuna




Cel mai redutabil adversar esti chiar tu insuti! Dar ca sa-ti cunosti valoarea de moment trebuie sa te masori cu ceilalti, cu oameni mai sus decat tine dar apropiati valoric. Daca te masori cu cineva cu mult peste valoarea ta s-ar putea ca rezultatul sa te bulverseze si uneori chiar sa nu-ti mai revii!
Ca atunci cand te indragostesti de un el/ea care este cu mult peste tine ca valoare. Chiar daca-ti va da atentie intr-un fel, uneori chiar fiind posibila o relatie, finalul va fi dramatic pentru cel mai slab. O femeie care este doar disponibila, nu compenseaza cultura, inteligenta, asteptarile si caracterul unui barbat de care este ea indragostita. Nici el nu poate avea asteptari si nici nu se poate exprima in fata unui public orb si surd. Invers e mai putin probabil sa existe o legatura, barbatii, in general, nu "atenteaza" la femei cu mult peste valoarea lor si nici femeile nu accepta barbati cu mult sub propriul nivel. In schimb, pot avea relatii pasagere cu femei sterse/fade. Dar daca totusi un barbat se indragosteste de o femeie care e cu mult peste ceea ce poate el, acel el ajunge ori sclav ori criminal. Pur si simplu, valoarea lui momentana, nu poate face echipa sau concura cu calitatile ei superioare.
Un alt aspect este acela in care omul "superior" nu poate oferi altora din cultura lui fara ca acestia sa aiba o baza culturala care sa le permita receptionarea in mod corect a mesajului si creearea comunicarii. Nu poti discuta despre conceptul de spatiu si timp cu oameni care nu stiu cate ore are o zi sau ce este o stea. Diferenta fiind atat de mare incat nu poate exista comunicare reala, cel superior ramanand un neinteles iar cel inferior neputand procesa informatiile care le detine cel dintai si punandu-i stindarde de om nebun.
Cand aceste diferente sunt prea mari, ele se transforma in rupturi. Nu poate exista coexistenta normala si nici comunicare eficienta. Dar se intampla sa existe coabitari nefericite de acest gen; in aceste cazuri ambele parti avand de suferit iar separarea fiind solutia cea mai fericita si logica.
Oamenii ar trebui sa se cunoasca pe ei insisi din toate punctele de vedere si sa caute compania celor asemanatori. Asta nu inseamna ca nu ar trebui sa aspiri cat mai sus din punct de vedere al colectivului personal dar acest lucru se face pas cu pas, in nici un caz in salturi uriase pentru ca nu vei vedea mana care sa te prinda acolo mai sus. Iar de sus vei parea un idiot care face miscari neconcordante cu stadiul sau.

Comentarii