In cautarea pacii



Vad adesea pe facebook, imagini cu locuri frumoase si retrase, departe de civilizatie si de agitatia acesteia. De multe ori este urmata si de intrebarea "v-ati duce/trai acolo?", evident ca toti spun ca da. Eu as spune "categoric nu"! Sa-ti doresti asta inseamna sa-ti doresti sa fugi de viata,  de socializare si progres. Trebuie sa fii un om extrem de obosit si, intr-o oarecare masura, inadaptat. Inadaptat la modul general, nu specific. E clar ca nu mai faci fata daca-ti doresti evadarea asta definitiva. Am mai auzit raspunsuri ocolitoare ca acolo te conectezi cu natura, iti gasesti pacea ... cacaturi de genul asta. Cine te opresete sa nu te conectezi cu natura din cand in cand? E absolut necesar sa fii conectat non stop? Pacea? Ce pace? Ce sa faci cu ea? De ce nu o poti gasi si cand esti in societate? E normal sa sustii ca ai gasit-o acolo unde e pustiu, acolo nu e nimic. Pacea pe care o cauta acei oameni, trebuie cautata in interior, nu in exterior. Te poate ajuta si exteriorul, de acord, dar unii oameni au gasit-o chiar si in cele mai impropii locuri, cum ar fi puscarii si lagare. Poate e greu pentru acei oameni, poate putina liniste exterioara i-ar ajuta sa-si auda propiul zgomot inutil. E buna cate o pauza de genul asta dar sa te muti definitiv intr-un loc oarecum pustiu, mi se pare o lasitate.
Asta daca ar fi sa-i luam in serios, cei mai multi o zic asa sa para interesanti pentru ca daca maine li s-ar oferi ocazia, ar refuza-o instant sau ar amana-o la nesfarsit.
Deasemenea, nu-i inteleg pe cei care se asteapta la liniste, sau ca intr-o zi sa nu mai apara nici o problema in viata lor. Pai nu si din aceste lucruri este facuta viata?! Cum sa speri la lipsa problemelor cand este absolut normal ca ele sa apara in mod continuu, indiferent de amploarea lor. Unele sunt generale, altele sunt specifice iar altele sunt doar interpretate/inchipuite ca fiind probleme. O mare doza din stresul generat de acestea s-ar reduce daca nu am mai astepta acea perioada a vietii in care ar trebui sa fie doar liniste, daca le-am privi ca un curs normal, firesc al vietii.
Pacea exista doar in interior sau pe lumea cealalta!

Comentarii