De ce nu reusesti sa ai rezultate la sala de fitness




Fitnessul a devenit o optiune foarte buna de luat in seama atunci cand vine vorba de miscare, indiferent de scopul urmarit. Problema cea mai mare, este aceea ca majoritatea nu obtin rezultatele dorite. Cauzele sunt multiple si o sa incerc sa enumar cateva dintre acestea.
In primul rand este atitudinea! Pentru multi, mersul la sala este doar o moda. Cred ca doar frecventand o sala de fitness, rezultatele vor veni oricum. Nimic mai fals! Ca sa obtii niste rezultate cat de cat vizibile, chiar trebuie sa depui un efort sustinut. Unii dintre acesti oameni, nu obtin nici macar o picatura de transpiratie dar in schimb vor rezultate vizibile.
A doua greseala ar fi asteptarile prea mari intr-un timp prea scurt. Oricat de dotat genetic si de dedicat ai fi, rezultatele nu vor veni prea usor. Unii au impresia ca este suficient sa vina o luna de zile la sala pentru a arata bine la plaja. Cand, defapt, ti-ar trebui cel putin vreo 3-4 luni doar ca sa incepi sa te antrenezi cat de cat serios si sa-ti faci o conditie fizica suficienta pentru a incepe sa ai un inceput de rezultate.
Trei - lipsa totala de cunostinte sau ignoranta. Aud deseori diferiti incepatori spunand- "trag acolo de fiare, ceva trebuie sa se intample"! Desigur ca se intampla ceva, cel mai des pierderea timpului si a banilor. Rezultatele nu vin niciodata cu aceasta conceptie. Fitness-ul si/sau culturismul, este un sport foarte complex, mult mai complex decat se asteapta marea majoritate a oamenilor. Este un sport care se face defapt 24 ore din 24, 7 zile din 7 si luna de luna. De ce spun asta? Pentru ca acest sport include foarte multe aspecte care sunt strans legate intre ele. Acestea, in mare, ar fi - antrenament, alimentatie, odihna, suplimentatie, genetic, informatie. Daca una dintre acestea este deficitara, toate celelalte aspecte sunt afectate iar rezultatele intarzie sa apara.
Patru - lipsa de perseverenta! Nu-i intreleg deloc pe cei care vin cam o luna de zile la sala, apoi ii mai vezi din cand in cand dar la interval de cateva luni de pauza. Aceasta atitudine nu intra nici macar la capitolul  -"miscarea minima pentru sanatate". Acestia, probabil nu au ce face cu timpul lor sau sunt extrem de plictisiti.
Mai sunt si alte cauze dar acestea ar cam fi principalele motive observate de mine pentru care cei mai multi oameni nu obtin rezultate la sala. 

Comentarii