Despre nunti



E vara si e sezonul nuntilor. Nu stiu daca e cineva care sa scape macar o vara fara a fi chemat macar la o nunta. Cu toate ca am ajuns in timp sa fiu impotriva acestui obicei, nu judec alegerea fiecaruia. Ceea ce ma deranjeaza insa, este ipocrizia multora care sustin mereu ca "nu fac nunta pentru bani". Pe bune? E atat de usor de demontat cele sustinute mai sus, doar cu o singura intrebare - de ce mai ceri/primesti darul la nunta daca nu o faci pentru bani?! De ce mai pui plicurile pe masa?
Sau sa mergem pe calea de mijloc si sa spunem ca respectivii au investit destui de multi bani in acest eveniment devenit datorie dar nu vor sa iasa in pierdere dar nici nu urmaresc castigul (cam asa sustin unii);  atunci de ce pui plicuri pe masa impreuna cu un pix? De ce trebuie sa se semneze invitatii si sa urmaresti cat a dat fiecare in parte?!
Nunta e un eveniment important doar pentru miri, in special pentru mirese, ele viseaza cel mai mult la acest moment. Doar familia si cei mai apropiati prieteni vin in mare parte din placere, restul vin dintr-o datorie financiara. De ce credeti ca la invitatie i se mai spune si amenda? Si ajungem iar la aceeiasi intrebare, daca nu faci nunta pentru bani, pentru a obtine profit, de ce inviti toate neamurile posibile, vecinii pe care nu-i inghiti in realitate si alti amici pe care i-ai prins la inghesuiala? Oricum nu le face mare placere sa vina la nunta ta. Crede-ma, nu le face placere sa-ti dea tie salariul pe o luna iar zambetul lor este unul cu parere de rau.



Daca vreti cu adevarat sa faceti o nunta la care sa va simtiti cu adevarat bine si invitatii vostrii la fel, invitati doar prietenii vostrii apropiati cu care va simtiti in mod natural bine, poate si unele rude care indeplinesc cerintele de mai sus si atat. Chiar daca le raniti unora orgoliul ca n-au fost invitati, nunta o faceti pentru voi. Oricum, romanul e un om pe care daca-l inviti, ori nu vine ori vine in sila, iar daca nu-l inviti se supara. Si nu cereti dar/bani daca se poate, sau, in cel mai de compromis caz, puneti o cutie in care fiecare baga banii fara plic, fara semnaturi, atata cat vor si cat isi permit. In rest, bautura si muzica buna sa fie, restul o sa vina de la sine iar nunta va ramane in amintirea tuturor.


Comentarii