Review Boxe Edifier R2730DB


Mi-am cumparat zilele acestea un set de boxe Edifier R2730DB (D vine de la digital iar B de la bluetooth).
O sa enumar specificatiile acestor minunate boxe si apoi o sa va descriu pachetul si impresiile mele (subiective).
Sunt boxe active, pe 3 cai, ecranate magnetic si au o putere cumulata de 136W. Mai exact, difuzorul de bass are 40W iar cel de medii si inalte au fiecare cate 14W. Deci fiecare boxa in parte are 68W. Difuzorul de bass are 6,5 inch (16,5 cm), cel de medii are 4inch (10cm) iar cel de inalte are 19mm, mai putin de un inch. Destul de generoase din acest punct de vedere
Incintele sunt construite din lemn, mai exact din MDF, sunt solide si bine construite. Deduci asta si din greutatea lor, fiecare in parte avand 9KG, mai grele si decat unele boxe de podea, avand in vedere dimensiunea lor de 218 x 390 x 280 mm. Mie personal, greutatea mare a boxelor mi-a dat mereu senzatia de calitate si de fiecare data mi s-a confirmat acest lucru.
Frecventa de raspuns conform specificatiilor producatorului este intre 45 - 20.000 Hz iar raportul semnal/zgomot de 85dB.
Boxele vin cu toate cablurile necesare, RCA - 3,5mm, RCA - RCA, cablu optic (cred ca are 1m), cablul de alimentare si unul XLR (5 pini ) atasat deja la boxa dreapta. Cablul pentru intrarea coaxiala nu este prezent.

Telecomanda este foarte mica, inalta cat o bricheta mai mare si doar putin mai lata. Are toate comenzile necesare, pornit/oprit, mute, volum +/-, butoane pentru fiecare intrare dar mai putin pentru reglarea sunetului, pe acelea le gasiti pe lateralul boxei din dreapta. Distanta la care am am testat-o eu a fost de 5-6 m si si-a facut treaba. Sub butoanele de pe lateralul boxei exista un led care-si schimba culoarea in functie de cum se face conexiunea la ele, albastru la bluetooth, rosu la optic etc.



 Dupa cum se poate vedea in poza de mai sus, se poate conecta si un subwoofer dar trebuie sa fie unul activ. Nu am momentan posibilitatea sa testez dar in principiu nu simti nevoie de mai mult bass, este mai mult decat suficient bass-ul emis de acestea.

 Cum am ajuns sa-mi iau aceste boxe? Sunt un ascultator infocat de muzica, aproape toate genurile (exclus manele :) ), de aceea am si optat pentru boxe stereo. In trecut am avut mai multe combinatii de boxe care nu merita mentionate, apoi am zis sa ridic stacheta si mi-am luat un sistem 2+1 Logitech Z2300 dar mi-am dat seama foarte repede ca nu era ceea ce cautam. Putere aveau din plin insa calitatea nu era cea dorita. Apoi am trecut la celebrele boxe Magnat Monitor Supreme 800 care erau conectate la un amplificator Sherwood AX5103 dar ma nemultumea claritatea bass-ului la acestea. Dupa multe teste cu alte genuri si marci de boxe, mi-am dat seama ca urechilor mele nu le place bass-ul venit de la boxe cu bass reflexul in spate, asa cum aveau acestea de la Magnat. Toate boxele cu bass reflexul pe spate, fie de podea sau de raft, imi dau impresia ca au bass-ul imprastiat si intarziat. Asa ca le-am vandut si pe acestea impreuna cu amplificatorul.
Apoi am inceput sa caut boxe stereo, preferabil pe 3 cai, cu bass reflexul neaparat pe fata dar tot ceea ce gaseam imi depasea bugetul pe care voiam sa-l investesc in asa ceva. Asa ca am inceput sa caut boxe active care sa aiba cerintele de mai sus si daca se poate sa fie cat mai ieftine. Nu gaseam decat monitoare de studio si am fost tentat asupra catorva modele dar totusi nu mai voiam sa investesc prea multi bani. Din cauza bugetului ma batea gandul sa-mi iau niste Microlab-uri Solo 7C NEW chiar daca nu aveau bass reflexul pe fata dar totusi inca aveam retineri asupra lor. Stiu, sunt foarte laudate si apreciate de toti care le au dar sa nu uitam de urechile mele pretentioase :). La un moment dat, vazusem pe unele site-uri din strainatate aceste boxe Edifier R2730DB, chiar si la unele magazine din Moldova dar niciunul nu trimitea si in Romania. Asa ca am decis sa mai astept pana o sa ma decid foarte clar. Si minunea s-a intamplat in luna septembrie a acestui an, ajungand si in magazinele din tara noastra aceste boxe care indeplineau toate cerintele mele, ba chiar plusand cu conexiunea bluetooth si intrarea optica. Cand am vrut sa le comand se epuizase deja stocul la toate magazinele, asa ca am asteptat urmatorul lot, zilele trecand cu viteza melcului :). Noroc ca am luat legatura cu distribuitorul Edifier in Romania, cei de la Royal Computers care mi-au rezervat o pereche. Comunicarea cu acestia a fost foarte buna, ii recomand cu caldura! Oricum, boxele le-am luat prin intermediul celor de la PcGarage care s-au miscat foarte repede, Royal Computers fiind distribuitor, nu vinde si persoanelor fizice.
In sfarsit, ajunge coletul si la mine a doua zi iar seara cand am terminat serviciul am putut in sfarsit sa ma bucur de ele. Coletul a fost destul de mare si greu (noroc ca trag de fiare :)) ) iar cutia lor era intr-o alta cutie.







 Grila din partea frontala este detasabila, acest lucru se face foarte usor deoarce au 4 picioruse care intra si ies cu usurinta in orificiile din boxe. Insa trebuie avuta grija cu ele, rama lor nefiind dintr-un material foarte rezistent.



Ce s-o mai lungim, le-am desfacut in viteza maxima si le-am conectat la laptop prin cablu RCA - jack 3,5 mm si ... hmm, dezamagit oarecum, boxele se auzeau mediocru si nici foarte tare. Chiar tindeam sa cred ca nu au puterea specificata. Am mai incercat cateva setari din driver-ul audio de pe laptop, reglari ale boxelor dar nu prea erau diferente notabile. Cu toate astea zic hai sa le testez prin bluetooth. M-am conectat cu telefonul meu Lenovo Z2 PRO la ele destul de repede si ... BOOM! In sfarsit, aud sunetul cautat de atata timp, claritatea si puterea s-au triplat instantaneu! Iata ce diferenta poate face lipsa unei placi audio dedicate, placa audio integrata de pe laptop-ul meu neputand aduce nici macar la jumatate din valoarea acestor boxe. Imediat mi-am amintit de diferenta de sunet pe care am simtit-o cand mi-am pus o placa audio Creative pe vechiul meu PC cand aveam boxele Magnat. Acum, vrei nu vrei, a intrat in plan si o placa audio externa Creative X-FI HD usb. O sa revin atunci cu un update sa va impartasesc impresiile mele si cu acea placa audio.
Interesant este faptul ca nu distorsioneaza nici la maxim, probabil sunt limitate ca putere tocmai pentru a se pastra calitatea chiar si la acest volum. Maxim insemnand ca poti da o petrecere in toata regula cu ele. Noroc ca stau la casa. :)
Am reusit sa ma conectez si cu laptop-ul prin bluetooth la boxe(dupa ce am facut update la driver) dar parca tot din telefon se auzea mai bine. Am copiat repede melodiile preferate de-a lungul timpului, incepand cu anii 80-90 pana recent, pe telefon, si am inceput sa redescopar muzica. Am inceput sa aud sunete noi in anumite melodii iar la una chiar am realizat ca era defapt live :). Am sa enumar doar cateva formatii/artisti, lista fiind mult mai lunga dar doar ca sa va faceti o idee cu ce le-am testat: Metallica, Guns N Roses, Rammstein, Bon Jovi, Bob Marley, Gorillaz, RHCP, Busta Rhymes, Dr Dre, Skrillex, Enigma, Vangelis, Depeche Mode, Mumford and Sons, OneRepublic, Goran Bregovic, Faithless, David Guetta, Elvis Presley, Jimi Hendrix, Europe, Beyonce, Paloma Faith, Tina Turner, Snap etc. Muzica ascultata a fost in format flac dar si MP3 (cu un bit rate cat mai mare), dupa posibilitati ... :))
Le-am conectat si la un smart TV Samsung prin cablu optic pentru a testa cateva filme si se aud impecabil. Exploziile, vocile si alte efecte ascultate la aceste boxe te fac sa apreciezi mai mult un film. In jocuri nu le-am testat inca, nu aveam nici un joc instalat dar cu prima ocazie o sa revin cu detalii.

Atunci cand vine vorba de sunet, totul este subiectiv, nu incerc sa contrazic gusturile altora, nici sa mi le impun pe ale mele. Concluzia mea este ca am facut o alegere foarte buna iar aceste boxe vor ramane la mine probabil pana isi vor da duhul. La pretul de 750 lei platit pe ele nu cred ca se poate gasi ceva mai bun si cu atatea posibilitati de conectare. Le consider clar peste Magnat Monitor Supreme 800 in privinta calitatii sunetului (aici ma refer in special la bass), nu si in cea a puterii (e si normal). De marci precum Logitech sau Genius nici nu se pune problema sa intre in comparatie. Repet, sunt parerile mele pur subiective si in functie de ceea ce aud eu, nu altcineva.
O sa revin cu update-uri in timp, ori de cate ori vor interveni schimbari sau daca vreti sa mai testez ceva anume.

Comentarii

  1. Mulțumim frumos pentru apreciere! Să vă bucurați de R2730DB! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Va felicit pentru alegere si pentru acest review. O intrebare am totusi: ce lungime are cablul XLR dintre boxe?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos pentru apreciere! Cablul are 2,80m.

      Ștergere
    2. R2730DB sau noul S1000DB ?

      http://www.edifier.com/int/en/speakers/s1000
      https://forum.lowyat.net/topic/3780617/

      La final video R2730DB vs S1000DB.

      Ștergere
    3. Nu pot sa-ti raspund la aceasta intrebare pentru ca nu am ascultat S1000DB. Nu poti face decat o comparatie la specificatii ...

      Ștergere
  3. Buna ziua!
    Foarte bun review-ul, greu gasesti ceva asa de detaliat pt produsul asta.

    Cabul care leaga cele 2 boxe, am vazut ca este fixat/legat de boxa principala. Poate fi schimbat cu unul mai lung ?
    Se pot conecta aceste boxe prin bluetooth la un smat TV (detin un Samsung 43J5500) ?

    Oscilez intre Edifier R2730DB si Microlab Solo 9C, iar unul dintre impedimente este cablul (nu pot sa le amplasez in living daca n-au unul mai lung), iar celalalt este marimea difuzorului pt medii (mai mic decat la solo 9c, aici poate reusititi sa faceti lumina, daca se simte vreo diferenta majora).

    Multumesc,
    Daniel

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Daniel!
      Multumesc pentru apreciere!

      Nu stiu cum ai putea schimba/prelungi cablul fara sa-l tai sau sa desfaci boxa, acesta fiind fixat in boxa din dreapta.
      Presupun ca le poti conecta la orice device cu bluetooth, pana acum am reusit sa le conectez la orice telefon. La laptop a fost mai dificil initial, din cauza driver-ului de pe laptop dar s-a rezolvat cu un update. Daca ar fi o problema, atunci ar fi din cauza smart TV-ului, in nici un caz al boxelor.

      Marimea difuzorului de medii nu este o problema, boxele sunt foarte bine echilibrate. Ca un argument - atat eu cat si prietenii mei, am dat acelasi verdict, boxele nu au lacune sau exagerari in nici una din frecventele audio. Dar, asa cum am mai spus, diferentele intre indivizi, in ceea ce priveste sunetul, poate fi destul de mare.
      Solo 9C nu au bluetooth pentru a fi conectate la smart TV-ul tau, dar ambele au intrare optica prin care pot fi conectate la TV. Un alt detaliu care poate fi important si pentru tine, Solo 9C au bass reflexul pe spate fata de acestea iar sunetul s-ar putea sa fie destul de diferit.

      Ștergere
  4. Si eu oscilez intre Edifier si Microlab Solo 9c care pot fi conectate la Tv prin Hdmi. Unele au Bluetooth si altele Hdmi,. Mi ar fi placut un mix dintre cele doua. Probabil ca, conectandu le prin Hdmi as putea folosi o singura telecomanda ( de la tv) prin Hdmi Arc ceea ce nu este posibil la Conectarea prin cablu optic. Yuri cum legi tu boxele de la Edifier la smart Tv prin Bluetooth? Sau am inteles eu gresit?
    Tare as vrea sa mai apara ceva argumete in plus pentru acetse Edifier pt a fi sigur ca fac alegerea corecta.
    Intr un review citeam ca sunetul la Edifier ar fi cam neutru, lipsind acel ton de "caldura"care ar putea face deliciul unui ascultator.
    Si mai am o intrebare: Punandu le la Tv pe intrare optica voi avea sunet in boxe daca am o cloana sonora DTS sau eu mai stiu ce standard 5.1 sau 7.1 ? Tv ul este un Samsung F6400. Boxele ar trebui sa stie sa decodeze acest semnal pe care Tv ul il livreaza prin cablu optic? Probabil de aceea sunt asa scumpe Soundbarurile deoarece stiu sa decodeze ce primesc de la Tv.
    Multumesc celui care se va incumeta sa ma lumineze.!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Marian!
      Eu nu le-am conectat la TV prin bluetooth, Daniel spunea mai sus ca le poate conecta asa, poate printr-un adaptor bluetooth conectat la TV.

      Nu am ascultat alte boxe Edifier, acestea sunt singurele si nu-ti pot spune o parere generala despre Edifier. Un sunet neutru, in functie de cum interpretam acest aspect, poate fi un aspect pro. Eu am spus ca au au sunet echilibrat, care poate fi interpretat si ca neutru, adica nu auzi inaltele mai mult de cat bass-ul, sau sa simti bass-ul ca astupa celelalte sunete. Nu, sunt niste boxe echilibrate dar poti modifica parametrii incat sa sune mai bine pentru urechea ta. Nu pot face comparatie decat cu ce am avut si am ascultat in diverse locuri. Si iti pot spune (s-ar putea ca unii sa ma contrazica in mod vulgar :) ) ca nimic din pana in 2000 lei nu le depaseste la calitate, decat ca putere. Si te asigur ca am ascultat multe variante si combinatii de boxe&receivere/amplificatoare. Am mai ramas uimit de niste boxe Sony pasive, tot de vreo 700 lei, care dadeau clasa la modul serios unor boxe HiFi pasive de vreo 1800 lei (pret la momentul achizitiei pentru ambele). Ambele testate cu un receiver Yamaha.
      Nu poti afla raspunsul decat ascultand ambele boxe sau macar tipuri de genul acesta. Cum spuneam, pentru mine este foarte important unde este amplasat bass reflexul, indiferent de marca, si asa am reusit sa ma decid fara sa le ascult inainte. Din fericire am facut alegerea corecta.
      Eu am ajuns cu aceste boxe, sa indragesc anumite melodii care inainte nu-mi spuneau mare lucru. Dar asta e doar impresia mea, a ta poate fi usor diferita ,,,

      Ultima intrebare nu o inteleg, din pacate ...

      Ștergere
    2. Salut,
      Ma bucur sa vad ca acest subiect este discutat :-)
      Eu doar intrebasem anterior daca se pot conecta la smart TV prin bluetooth, n-am confirmat asta. Nu cred ca se pot conecta direct la TV, probabil trebuie un receiver cu bluetooth, dupa cum spune si Yuri.
      Nu detin inca aceste boxe, momentan nu sunt disponibile la magazinele (online) din Romania, am intrebat la toate care le aveau listate pe site. Ei nu stiu nici macar cand o sa le vina, au intrebat la randul lor furnizorul/importatorul din Romania.
      Pretul, bluetooth-ul si chiar design-ul le fac mai tentante decat solo 9c. Din pacate posibilitatea de a le asculta pe ambele live e destul de mica, pentru a face o alegere 100% in cunostiiinta de cauza.

      Yuri, cu permisiunea ta, o las un link cu un alt review (in engleza) pt aceste Edifier sa ii ajute pe viitorii cumparatori :-)
      https://forum.lowyat.net/topic/3493206/all

      Zi buna,
      Daniel

      Ștergere
    3. Le-am dat un mail celor de la Royal Computers in legatura cu disponibilitatea boxelor, o sa revin cu detalii imediat ce primesc un raspuns. Va recomand sa luati legatura direct cu dumnealor atunci cand va hotarati sa le cumparati, ca sa vi le rezerve. Se pare ca se vand foarte repede pentru ca ceea ce se aduce nu mai ajunge si in magazine, pana acum s-au vandut inainte de a ajunge in Romania. :) Si eu am procedat la fel, rezervandu-le initial la distribuitor.

      Ștergere
    4. Am primit si raspunsul celor de la Royal - un nou lot de boxe R2730DB va ajunge in Romania dupa data de 12 decembrie. Deci, mai este ceva de asteptat pentru doritori.

      Ștergere
    5. Multumesc pentru info!

      Ștergere
    6. Multumesc Yuri. Utima intrebare se rezuma la: Voi avea sunet in aceste boxe daca urmaresc un film pe Tv ul Samsung, prin intermediul media player ului incorporat in Tv in cazul in care aceste boxe sunt conectat e pe cablu optic la Tv? Eu stiu ca pe cablu optic transporti informatia dar de decodat ar trebui sa o decodeze boxele ceea ce nu cred ca o sa se intample la aceste boxe.
      M am facut inteles?

      Ștergere
    7. Eu le am conectate si la un smart TV Samsung tot printr-un cablu optic si am sunet stereo in ele. Inclusiv cand ma uit la cate un film de pe laptop, care la randul lui este conectat prin cablu hdmi. N-am incercat cu un film de pe un stick de memorie conectat la TV.

      Ștergere
    8. Multumesc. Ar fi de incercat si de vazut!

      Ștergere
    9. salut imi poti spune la pret ajung boxele??
      ms

      Ștergere
    10. La PCGarage vad ca tot creste pretul in ultimul timp, acum este 783 lei, de la 730. Cred ca va ramane undeva la 800 lei. Dar nu stiu sa-ti spun ceva sigur.

      Ștergere
  5. Am o intrebare...
    Si mie imi place sa ascult foarte multa muzica si de aceea ma orientez catre 2.0
    Boxele conectate prin rca-jack la pc pot sa tina un party in apartament?...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca ai o placa de sunet dedicata, da. Pe placa de sunet integrata, sunetul nu este grozav, atat calitativ cat si ca putere. Ca o comparatie, prin bluetooth se aude aproape dublu mai tare decat atunci cand le conectez la laptop.

      Ștergere
  6. Salut. Ai mai facut intre timp vreo comparatie cu Microlab 7C? Sau nu ai reusit sa pui urechea pe ele?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Nu am reusit sa ascult Solo 7C. Am mai ascultat alte marci dar erau mult prea slabe pentru a fi mentionate sau HiFi. Totusi, nu sunt departe de multe modele HiFi. Dar mi-am intarit ideea ca la acesti bani nu gasesti ceva la fel de bun, insa nu poate fi o idee definitiva pana nu ascult concurentul direct Solo 7C :)

      Ștergere
  7. Salut!Am si eu doua seturi de boxe Edifier R1900T2 si Luna Eclipse e2. Vreau să vă spun ca se aud foarte bine si sunt multumit de aele, calitatea sunetului si constructia lor este de calitate. Nu vreau sa fac reclama, dar am ascultat mai multe modele de la Edifier si toate suna bine, raport calitate pret sunt imbatabil. Am devenit un fan al lor.

    RăspundețiȘtergere
  8. Unde pot gasi si eu aceste EDIFIER R2730DB? le caut de ceva vreme dar toate site-urile au stocul epuizat...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-a mai spus pe aici ... ia legatura direct cu distribuitorul http://www.r-c.ro/support/contact/

      Ștergere
    2. http://www.caro.ro/boxa-edifier-2-0-studio-r2730db-intrare-digitala-bluetooth--170406/ Pe aici poate mai ai noroc

      Ștergere
    3. Salut, este cineva amabil din Bucuresti care are aceste boxe si sa imi permita sa le ascult? Urmatorul lot ar ajunge la final Apr'16 si le tot astept de vreo 2 luni :), insa as vrea sa le ascult ca sa stiu daca merita sa mai astept o luna si jumatate. Multumesc in avans

      Ștergere
  9. Boxele cu tubul de bas in spate trebuie obligatoriu amplasate langa perete.Altfel suna prost.Poate de aia...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doar nu-ti imaginezi ca nu am incercat toate variantele posibile, nu? Le-am pus chiar si filtre in spate, incercand toate pozitiile si distantele posibile ... rezultatul a fost cam acelasi, doar cu mici diferente dar nu suficiente incat sa-mi schimbe impresia generala.

      Ștergere
  10. Oare magnetul din boxe nu-ti afecteaza deloc televizorul daca le tii langa el??
    Intreb si eu.

    RăspundețiȘtergere
  11. salut, poate poti sa iti dai cu parerea. de ieri detin si eu boxele

    le tin pe tv, prin cablu optic livrat in pachet

    ...la schimbatul programelor am 2 pacanituri in boxe

    unul mai incet cand apas butonul telecomenzii si altul mai tare inainte sa apara noul program selectat

    practic, press -> poc -> channel switch delay -> poooc -> new channel

    sa fie de la cablu optic? mi-a fost lene si nu l-am schimbat aseara

    o sa incerc cu alt cablu optic si pe alta conexiune, gen cablu casti

    de la ce credeti ca ar putea fi? ma streseaza

    chiar imi plac si nu vreau sa le returnez.

    PS: telecomanda e cel mai mare minus, butoanele se apasa cam greoi si este foarte mica, dar macar merge de la distanta mare

    PPS: cu home cinema-ul nu aveam aceste pacanituri, si erau tot prin optic

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am avut nici o problema de acest gen si folosesc acelasi cablu optic.
      Schimba pozitia boxelor, cablul ... daca nu, e posibil sa fie cu ghinion dar nu prea cred. Incearca si pe alt tv pana la urma ... asa excluzi toate variantele posibile ale problemei.

      Ștergere
    2. salut, multumesc de raspuns.

      nu cred ca are rost sa mai incerc pe alt tv.

      aseara le-am dat drumul din telecomanda. si ce sa vezi, led ON, apoi la 1 secunda POC (Led OFF pentru cateva milisecunde de durata poc-ului).

      Erau lasate pe BT. Apoi Le-am trecut pe Optic si iar teste ON-OFF, tot la fel, dupa pornire fac un poc. am scos toate intrarile, iar on/off tot poc.

      am schimbat si cablul optic, tot asa...

      ma dispera...nus ce sa fac, retur sau garantie?

      Ștergere
    3. Ai incercat sa le muti de langa TV si sa le conectezi la altceva, gen telefon?
      Eu zic sa le schimbi, greu sau imposibil sa mai gasesti ceva la fel de bun la acesti bani ...

      Ștergere
    4. asta intentionez si eu sa le schimb din acelasi motiv, nu prea ai alternative...

      nu le-am mutat de langa tv, dar le-am probat pe BT, iar acolo mi s-a parut cand schimbat volumul din telefon parca auzeam ceva pacanituri dar nu foarte sesizabile datorita volumului.

      si ca sa nu uit, le-am pus si pe line 1 si iesire jack de la tv. NU FAC poc la schimbarea canalelor, dar se aude foarte foarte foarte incet.

      problema e daca cei de la cel.ro vor intelege si le vor schimba...ca in mintea lor pot sa zica ca e totul ok, si in plus sa platesc si constatarea degeaba...

      multumesc

      Ștergere
    5. Atunci le returnezi, daca mai esti in acea perioada de retur fara comentarii, si le cumperi de la PCGarage sau din alt magazin mai de incredere. Cei de la CEL nu prea mi se par seriosi ...

      Ștergere
    6. dap, la pcgarage voiam si eu, doar ca e diferenta de 120 RON...mai am 12 zile de retur fara comentarii...

      Ștergere
    7. Si daca le cumperi de la pc garage crezi ca sunt alte boxe??? sunt aceleasi.
      O pocnitura am si eu la schimbarea canalelor....dar e f fina....asa or trebui sa faca(chiar nu stiu).
      In fine....tu decizi daca le returnezi....dar nu cred ca are legatura cu locul de unde le-ai cumparat!!

      Ștergere
  12. Rog pe cineva care a ascultat un soundbar de 300rms ex samsung hw j450 si aceste difuzoare laudate sa imi faca o comparatie .dar cineva care le-a ascultat intr-o camera nu in magazin. Care se aude mai tare adica la putere rms e dif de dublu si ceva si nu stiu ce sa aleg. Muktumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Le detin eu pe amandoua:soundbarul se aude tare ,clar,doar ca sunetul vine dintr-o singura directie,e mai mult mono,asta m-a determinat sa cumpar si boxele Edifier pentru muzica.Pentru un TV si probabil ptr. jocuri(eu nu sunt pasionat)soundbarul e bun.Pentru ascultat muzica boxele stereo sunt mult superioare,am inceput sa redescopar melodiile,se aud instrumenta si voci in spate care inainte nu se auzeau.Care se aude mai tare nu pot sa-ti spun,sounbarul se aude destul de tare,dar nu are 300w reali,boxele deocamdata nu le-am dat la maxim,vreau sa le fac rodajul.Prin bluetooth imperecheate cu un laptop acer aspire e1-570 se aude foarte clar,nu am incercat cu un player audio sau cu o placa de sunet externa,cica s-ar auzi mai bine.Chiar si asa claritatea este mult peste sistemele 5.1 sau 2.1 ascultate de mine,sau peste soundbarul Samsung hw j450 care il detin.

      Ștergere
  13. Am ascultat eu un soundbar Samsung dar alt model. Nu stiu ce putere avea dar era putin mai puternic decat aceste boxe. Calitativ nu l-am "simtit" ca fiind departe de Edifier, dar era evident ca nu avea aceiasi claritate, asta trecand peste faptul ca sunt doua sisteme diferite ca si constructie si target.
    Insa, poti da o petrecere linistit si cu aceste boxe, nu doar acei wati sunt importanti, care sunt mai ales pe hartie. Acel sistem Samsung hw j450 are 300w ca putere totala (?!) dar consumul sistemului este de 42w ... marketing :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Salut, am si eu aceste boxe din iunie si sunt foarte multumit de calitatea sunetului. Am testat toate intrarile audio din dotare si cel mai mult ma bucur de Bluetooth pentru ca le-am conectat la telefon si laptop . Ce nu am reusit inca, sa le conectez la un TV Samsung din 2014 prin BT , in rest prin analogic se aude super cu o placa USB Creative Xi-Fi.
    La pretul de 700 ron cat am dat pe ele sunt foarte multumit, calitatea foarte buna a sunetului, materiale de exceptie.

    RăspundețiȘtergere
  15. Este cineva de parere ca boxele astea se apropie de 100w???
    Ca mie unu imi pare ca mai mult de 50 n-au cum sa scoata....
    In fine...semnalul din tv pe cablu optic realizez ca este foarte slab...dar totusi
    Iar din pc cu placa audio integrata..semnal analogic...ceva imbunatatire.....dar nici vorba de 100w
    Ma multumeste telecomanda si posibilitatile multiple de conectare(de asta le-am si cumparat)
    Oare exista boxe care sa si aiba puterea din specificatii????.....nu cred
    Oricum....cine cumpara aceste boxe sa nu se astepte la cine stie ce.....decat la un sunet placut, echilibrat......sigur nu va cade tencuiala!! :))))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistit ca dărâmă si peretii! :) Doar ca nu le-ai conectat la ceva calitativ... Citeste mai atent review-ul ca am specificat si acest detaliu

      Ștergere
    2. De acord cu Yuri , si eu am patit sa le leg la diferite surse si volumul maxim difera de la sursa la alta, la fel si calitatea auditiei. Pana acum din toate sursele la care le-am legat cel mai curat se aude cu placa USB Creative Xi-Fi ( datorita setarilor multiple) dar se aude mai tare legate prin BT la un telefon Sony Xperia Z5, le-am mai legat prin BT cu o pocnitoare de telefon Allview si sunetul este execrabil.

      Mai incearca!

      Ștergere
    3. La placa de sunet Creative Xi-Fi trebuie instalat driver?Eu folosesc doar Linux si ma gandesc sa nu o cumpar degeaba.

      Ștergere
  16. Am observat ca daca inchid boxele din telecomanda nu am cum sa le mai deschid fara telecomanda,sau nu am reusit eu,am incercat si de la butonul din spate.Inseamna ca daca pierd telecomanda dupa ce am inchis boxele cu ea nu le mai deschid.Chiar si asa nu intentionez sa fac retur,se aud prea bine,trebuie sa am mare grija de aceasta mini telecomanda.Rog sa-mi spuneti daca la voi e la fel cu inchiderea din telecomanda,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut! Am verificat eu la sistemul meu si asa stau lucrurile (din pacate). Odata inchise din telecomanda sistemul nu mai reporneste din butonul de on-off din spate . se pare ca acel buton are rol doar de pornit-oprit alimentarea iar sistemul de amplificare se activeaza din telecomanda . Mare grija de micuta si fragila telecomanda (parca este o imitatie de la o jucarie de 3 lei ) . Despre boxe pot sa confirm ca se aud acceptabil , chiar bine , insa 750-900 lei imi pare un pret umflat ( pleaca de la chinezoi deja cu pret prea mare ). Comparand cu sistemul 2.1 Harman Kardon SoundstickIII pe care-l am la calculator pot sa spun ca se aud mai tare si atat . Dar HK are un pret mai mic , un aspect si finisaje deosebite si un brand puternic in spate fapt care duce la o valoare mai mare daca vrei sa le vinzi dupa un anumit timp.

      Ștergere
    2. Salut! Am verificat eu la sistemul meu si asa stau lucrurile (din pacate). Odata inchise din telecomanda sistemul nu mai reporneste din butonul de on-off din spate . se pare ca acel buton are rol doar de pornit-oprit alimentarea iar sistemul de amplificare se activeaza din telecomanda . Mare grija de micuta si fragila telecomanda (parca este o imitatie de la o jucarie de 3 lei ) . Despre boxe pot sa confirm ca se aud acceptabil , chiar bine , insa 750-900 lei imi pare un pret umflat ( pleaca de la chinezoi deja cu pret prea mare ). Comparand cu sistemul 2.1 Harman Kardon SoundstickIII pe care-l am la calculator pot sa spun ca se aud mai tare si atat . Dar HK are un pret mai mic , un aspect si finisaje deosebite si un brand puternic in spate fapt care duce la o valoare mai mare daca vrei sa le vinzi dupa un anumit timp

      Ștergere
    3. Eu folosesc la televizor cu sistemul z906 o telecomanda universala Logitech harmony 300 si in aplicatia ei este configuratia si pentru edifier,asa ca nu-mi mai trebuie cea mica care nu cred ca o sa reziste la fel de mult ca boxele

      Ștergere
  17. Le am de 2 saptamani si pot spune ca boxele astea se aud prea bine la cat am dat pe ele (700). Sunt conectate prin bluetooth la telefon si laptop (alternativ bineinteles) si optic la tv. Habar n-am cum suna la maxim, n-am avut curiozitatea, dar la volum mic poate mediu sunt bestiale. Nici vorba de poc-uri la schimbarea canalelor tv, si da se aude poc micut, micut cand le dau drumul dar daca nu esti atent nu iti dai seama. A trebuit sa lungesc cablul dintre boxe (am desfacut mufa xlr am taiat cablul si l-am prelungit cu alte 5 fire cca. 1m, am incercat sa schimb tot cablul desfacand boxa activa dar acolo totul era foarte bine lucrat cu mufe si avea peste ele turnat un clei care rigidiza totul sa nu vibreze si asa ca am renuntat si am ales solutia cu innadirea firelor dar am facut-o foarte elegant). Singurul lucru care nu ma satisface este pozitionarea ledului multicolor pe care nu am cum sa-l vad daca nu ma duc langa boxa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa-mi zici te rog din ce magazin le-ai luat cu 700 lei ? ca in magazinele mari CEL sau PCgarage sunt cam 900 lei.

      Multumesc !

      Ștergere
    2. S-au mai scumpit putin: http://www.proline.ro/audio-foto-video/boxe/70985-boxe-2-0-rms-136w-14w-x-2-14w-x-2-40w-x-2-volum-bass-treble-bluetotth-telecomanda-wireless-edifier-r2730db

      Ștergere
    3. Proline, acum am vazut ca s-au scumpit putin.

      Ștergere
  18. Excellent review!
    Mentionez ca am achizitionat ieri (04.01.2017) boxele de la Proline Computers cu 750 RON, aveti si link pentru a face comparatie de pret https://www.price.ro/index.php?action=product_prices&prod_id=1285040&asc=1.

    Boxele sunt excelente, aud muzica asa cum trebuie sa sune.
    Mentionez ca am avut boxele Microlab 7C si nu se auzeau asa de bine fata de acestea, pozitionearea basului reflex in fata ajuta foarte mult sunetul (basul). La Solo7C dat fiind dimensiunea boxei si pozitionarea basului reflex in spate, ca sa se auda bine trebuia sa ai o camera ceva mai mare, pentru ca sunetul sa se propage cum trebuie. Eu boxele le-am pus in dormitor, iar camera este foarte mica (deh la bloc).
    Am un sistem de sunet Logitech Z5500, dar acolo e doar zgomot de bass si ceva inalte si nu e ok pt muzica, il folosesc pentru filme si pt PS4.

    Constructia boxelor este impacabila, sunt foarte grele, de asemenea conectivitaea oferita fac boxele extrem de atractive (Bluetooth, RCA/JACK, Optical) si nu distorsioneaza. Singura chestie pe care am gasit-o ca o mica hiba este popping sound cand dai drumul prima oara la o melodie.

    RăspundețiȘtergere
  19. Salut!

    Am aceste boxe si doresc sa adaug si un subwoofer activ la ele! Ma poate sfatui cineva ce sa aleg mai exact, tinand cont de caracteristicile boxelor si specificatii tehnice?
    Spre ex, asta e modelul de subwoofer:
    http://m.emag.ro/subwoofer-activ-magnat-monitor-supreme-sub-302a-culoare-negru-ms-sub-302a-black/pd/D4TZ8BBBM/?ref=similar-exp_center-1_11&recid=iz76jnxc-6a1a4o79jv0-C.c17_a185.S.SIMILAR-1fad8fp

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  20. https://www.youtube.com/watch?v=uJWzsqh9rd4 un review destul de interesant pentru cei avizati ...

    RăspundețiȘtergere
  21. Foarte bune boxele, sunet clar, amplu, rezonanta superba, calda.Eu am luat o pereche apoi la cateva zile inca una ca sunt prea misto.Am vazut comentariu ca la 750-900 sunt scumpe:))) mie imi par pomana la calitatea oferita, ce lemn, ce finisaje, ce produs cu adevarat serios si....frumos!

    RăspundețiȘtergere
  22. Abia ce le-am cumparat de la proline cu 800ron.Sunt conectate prin optic la placa de baza si curand o sa trec pe o placa de sunet externa.Mai am un z906 ca home cinema dar nu exista termen de comparatie,daca vrei sa asculti muzica in adevaratul sens al cuvantului sunt extraordinare din punctul meu de vedere,acum cand dau drumu la z906 pe muzica tot prin optic se aude foarte infundat cu foarte mult bass,e o diferenta foarte mare.La mine nu pocnesc deloc.Multumesc Yuri pentru review,a contat la alegerea boxelor

    RăspundețiȘtergere
  23. am comandat si eu boxele de la emag. imi poti spune, te rog, in poza cu televizorul, care este boxa care se alimenteaza la 230V? am priza doar in partea stanga (cum te uiti la TV) si nu vreau sa am probleme cu sunetul inversat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. raspund tot eu. boxa care se alimenteaza la priza este cea din dreapta televizorului. eu va trebui sa cumpar un cablu de alimentare mai lung. problema este ca TV Samsung nu le vede pe Bluetooth

      Ștergere
    2. Nu poti folosi un simplu prelungitor? Trebuie sa inlocuiesti cablul de alimentare?!? :D

      Ștergere
  24. Am achizitionat boxele si concluzia este ca sunt un best buy la pretul lor (680 RON - octombrie 2017).
    Deoarece pe Bluetooth/optic de la PC se auzeau cel mai limpede si clar fata de conexiune RCA de la pc, am ajuns la concluzia ca placa mea de baza cu chip-ul de sunet onboard Realtek e praf si am achizitionat cea mai ieftina placa de sunet PCI Asus Xonar DG.
    Cu muzica in format FLAC si folosind ca DAC Xonar DG pe conexiune RCA boxele sunt puse cu adevarat in valoare, caci e limpede ca DAC Asus e mai bun decat ce DAC are Edifier onboard pe PCB.
    Cele mai bune rezultate le-am obtinut dezactivand orice efect produs de placa de sunet (egalizator,bass crossover) avand si un buton dedicat HF.
    Cel mai spectaculos se aude muzica clasica sau din colectiile de referinta ale producatorilor de echipament HIFI (denon classics,etc)
    Dar si muzica house mai potolita (Nicolas Jaar) sau albume FLAC Michael Jackson, Bee Gees, ABBA.
    De la un moment dat nu mai te mai poti multumi cu muzica de pe Youtube ci ceva in format FLAC.

    Pentru cine vrea sa asculte muzica la buget (1000 RON - boxe si DAC) nu cred sa existe alternative la R2730 DB

    Am mai achizitionat si un set de efecte lumini Cameo Superfly XS si atmosfera e super. Ceai dansant la noi acasa :)

    Deci am tot ce trebuie pentru un party intr-o sufragerie de bloc
    Recomand si multumesc lui Yuri pentru review !

    RăspundețiȘtergere
  25. O intrebare am si eu pentru Yuri. Care sunt impresiile după 2 ani de utilizare ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inca le am si nu am de gand sa le schimb. Cred ca asta spune tot!

      Ștergere
  26. O intrebare am si eu pentru Yuri. Care sunt impresiile după 2 ani de utilizare ?

    RăspundețiȘtergere
  27. Salutare! Am achiziționat și eu de câteva luni boxele astea, însă cred ca încă de la început, sau imediat după au început sa zarnaie difuzoarele de înalte sau de medii pe unele melodii. E destul de deranjant, ca uneori se aude destul de tare. Spre exemplu ma muzica clasică, pe anumite instrumente. Pe muzica de club, dance, rock nu se aude, doar la melodiile mai liniștite, uneori chiar și pe voce. E o problema generala sau doar eu am avut ghinion? Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  28. Microfon solo9 sau aceste boxe???????

    RăspundețiȘtergere
  29. Salut. Cum ai reusit sa conectezi boxele cu un tv prin cablul optic din pachet cand la ale mele nu intra cablul in boxe?

    RăspundețiȘtergere
  30. Intrebare pt Yuri:
    Cum ai reusit sa conectezi boxele la tv prin cablul optic din pachetul boxelor?
    La mine una din mufe (aceeasi mufa la ambele capete) nu intra in boxa, pe cand in tv intra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trebuie sa fie ceva in neregula ... presupun ca ai scos capacelul din caputul cablului optic, nu? Trebuie bagat intr-un anume fel, te uiti atent si o sa-ti dai seama.

      Ștergere
    2. Corect! Spre rusinea mea, nu am tras cu dintii destul de tare de capacelele din capul mufelor cablului. Felul cum intra in cablul in boxa, respectiv tv mi-am dat seama rapid. Multumesc pt raspuns! Cheers!

      Ștergere

Trimiteți un comentariu